Vyhledávání


Kontakt

Hasiči Zdislava
Zbyněk Fetr, velitel SDH
Ing. Magdaléna Slavíková, starostka SDH
sídlo Zdislava 3, 463 53 Křižany

E-mail: sdhzdislava@seznam.cz

Odkazy

SDH Březová

brezovahasici.webnode.cz/

SDH Vlčetín

www.sdh-vlcetin.cz/

SDH Všelibice

sdh.vselibice.cz/

SDH Český Dub

www.sdh-ceskydub.cz/

SDH PLUS Radimovice

www.sdhplus.cz/

SDH Janův Důl

www.sdhjanuvdul.wz.cz/

SDH Osečná

www.osecna.info/Spolky/SdhOsecna.aspx

Hasičské muzeum Chrastava

www.hasicskemuzeum.wz.cz/

SDH Růžodol I.

www.sdhruzodol.cz/

SDH Rozstání

www.sdh-rozstani.tym.cz/

Velitel hasičů: Zásahy jsou za odměnu

03.05.2011 19:55

Zdislava - Mezi nejmenší sbory dobrovolných hasičů na Liberecku patří sbor z malé obce Zdislavy. SDH Zdislava má sice dlouhou historii, neboť byl založen už roku 1898, ale dnes v něm pracuje pouhých 16 členů, včetně jednoho miminka a tří seniorů nad 70 let.

video audio f

Hasičskou noc pod Ještědem letos
absolvovalo i čistě ženské družstvo ze SDH Český Dub.
Hasičskou noc pod Ještědem letos absolvovalo i čistě ženské družstvo ze SDH Český Dub.
Autor: Deník/ Petr Šimr

Ani výjezdy nejsou u zdislavských hasičů příliš časté, jakoby důležitější bylo organizování kulturního a společenského života v obci. Vloni zdislavští hasili asi 3 požáry, letos zatím dvakrát uklízeli popadané stromy po vichřici.

„Jsme zařazeni do kategorie 5, což znamená působnost jen v obci a nejbližším okolí. Rádi bychom časem postoupili výš a to i proto, abychom vyjížděli k častějším zásahům. Zásah je jakoby za odměnu, rádi bychom se posunuli dál,“ zdůraznil velitel zásahové jednotky Zbyněk Fetr.

Jádro současného působení zdislavských hasičů leží ve spolkové činnosti. Každý rok připravují v obci například soutěže, plesy, Čarodějnice nebo Dětský den. Jsou jedni z mála sborů, které vydávají vlastní zpravodaj. Jejich Hasičský věstník vychází teprve od letošního roku a nyní se chystá jeho druhé číslo.

Další informace a zajímavé příběhy hasičů z vašeho regionu i celé ČR
naleznete ZDE

„Jsme malá obec s 260 obyvateli. Ale máme tu spoustu rekreantů. Věstník jsme začali vydávat proto, abychom upozornili lidi na to, co děláme, a samozřejmě je také pozvali na akce, které chystáme,“ vysvětlil Zbyněk Fetr.

Zdislavský sbor vlastní dvě auta, obě jsou ve slušném stavu. Jedno z nich má čerstvě opravenou karosérii a nový lak. Obec sboru pomáhá, ostatně starostka Zdislavy je také starostkou sboru.